01 7884040 psvg@gmail.com

Na krasno sončno soboto, 27. 1. 2024, smo se učenci planinskega krožka OŠ Stična, PŠ Višnja Gora in OŠ Zagradec namenili do Koče v Krnici.

Avtobus nas je odložil v Kranjski Gori pri jezeru Jasna, nato pa smo nekaj časa hodili po zasneženi cesti ob Pišnici. Po polurni hoji se je pot obrnila navkreber in nam pospešila utrip, sploh ker smo za seboj vlekli sanke. Nanje smo se usedli ob vsaki priložnosti, ko smo se lahko zapeljali. Po dveh urah hoje smo dosegli naš cilj – Kočo v Krnici. Tam se nismo dolgo zadržali, le toliko, da smo se okrepčali. Komaj smo namreč čakali, da se s sanmi spustimo v dolino. Če smo bili na začetku še malo prestrašeni in nas je skrbelo, kako bomo zvozili ovinke, smo se hitro privadili na veter v laseh in na koncu morali že pošteno zavirati. Na varni razdalji in ob veselih vriskih se je naš spust prehitro končal. Škoda, da je vsega lepega vedno kmalu konec. Tako smo se prijetno utrujeni vrnili domov.

Hvala vodnikom Planinskega društva Polž, da nas znova in znova varno vodite po naših čudovitih hribih. Tokratna zimska, s soncem obsijana kulisa je bila še posebej lepa.

                                                                                              Zapisala: Darja Bregar

Orodja za dostopnost