01 7884040 psvg@gmail.com

V soboto, 9. 12. 2023, smo se v večernih urah podali na že tradicionalni pohod z lučkami po Višnji Gori. Udeležili so se ga tako učenci Osnovne šole Stična s podružnicami kot učenci Osnovne šole Zagradec s svojimi starši.

Toplo smo se oblekli, opremili z naglavnimi in ročnimi svetilkami ter v spremstvu staršev zakorakali v noč. V razpotegnjeni koloni svetlikajočih se lučk smo prehodili krožno pot, katere start in cilj sta bila na Mestnem kopališču Višnja Gora. Pohod smo pričeli po cestah Višnje Gore, se pri Hiši kranjske čebele zagnali v hrib, šli pod gradom naprej do ceste na Pristavo, kjer smo zavili nazaj proti dolini. Po glavni cesti smo se spustili mimo Jelenovega roga, nadaljevali proti Grosuplju in kmalu skrenili z glavne ceste ter se v Višnjo Goro vrnili skozi Babji dol. Ob prijetnem klepetu je dveurni pohod hitro minil. Zlasti starši vedo, da so ta čas s svojimi otroki res kvalitetno preživeli. Ostali bodo prijetni spomini.

Hvala Planinskemu društvu Polž za organizacijo, varno vodenje in topel čaj po zaključku pohoda. Vse, ki se nam letos niste pridružili, pa vabimo, da to storite prihodnje leto. Lepo nam bo.

                                                                                              Zapisala: Darja Bregar

Orodja za dostopnost