01 7884040 psvg@gmail.com

V sredo, 13. 12. 2023, so se učenci 7. a in 7. b PŠ VG, ki obiskujejo izbirni predmet šolsko novinarstvo, odpravili na dve radijski postaji, TV-postajo ter uredništvo revije Lady.

Na radiu Veseljak jih je sprejel vedno nasmejani Sašo Đukić, ki že vrsto let igra lik mame Manke. Veseljak je slovenska radijska postaja, ki predvaja samo slovensko narodnozabavno in zabavno glasbo. V letu 2012 je prejel nagrado viktor za najbolj priljubljeno radijsko postajo.

Učenci so nato obiskali radio Aktual, ki predvaja predvsem slovensko in hrvaško popularno glasbo. Je eden izmed najbolj poslušanih radijev v Sloveniji. Znani voditelj je Klemen Bunderla. Na Aktualu TV so povedali, da vsako uro poskrbijo za aktualne novice in da se trudijo ustvarjati zanimive oddaje.

Učenci so se seznanili tudi s tiskanimi mediji, in sicer so si ogledali uredništvo Lady, kjer so jim pokazali in povedali, kako nastane posamezna številka revije.

Učenci so bili navdušeni nad kamerami, voditelji ter masko, kjer nastopajoče naličijo. Spoznali so, da je novinarsko delo zanimivo in razgibano.

Napisala: Petra Rus Mušič, prof.

Orodja za dostopnost