01 7884040 psvg@gmail.com

Na zadnjo soboto v septembru smo pri Planinskem krožku odprli sezono pohodov, ki jih izpeljemo s pomočjo Planinskega društva Polž, Višnja Gora.

Za začetek smo izbrali lahko pot s štartom na Biba planini. Do koče na Menini planini smo prečkali številne travnike in pašnike. Videli smo krave, koze, osla in konje. Slednji so bili sicer vajeni pohodnikov, mi pa njih ne, saj so v živo res mogočne živali. Najbrž so želeli kaj hrane, pa jim je nismo dali, saj smo se jih kar malo bali. V tem dnevu so še posebej uživali naši drugošolci, ki so šli prvič z nami. Na vsakem koraku so namreč videli ‘ostanke dinozavrov’, od okostja do iztrebkov, celo lovili so jih. Le kaj bi brez domišljije? Čisto zares pa so med ‘dinozavri’ našli tudi prašnice in marele. Zabavo je prekinil postanek pri koči, kjer smo se okrepčali s hrano iz nahrbtnika, nekateri pa tudi s palačinkami in zavitkom iz koče. Škoda, da se je vreme razjasnilo šele na poti v dolino, sicer bi bila planina še bolj pravljična, kot je bila. Domov smo se vrnili pozno popoldne in lačni, sploh ker smo se peljali skozi Češnjice, Buč, Kostanj in Podhruško.

Naš naslednji pohod bo bolj zahteven, povzpeli se bomo na Kriško goro. Do takrat bo treba razhoditi čevlje, da ne bo žuljev, in nabrati še nekaj kondicije.

zapisala Darja Bregar, mentorica Planinskega krožka

Orodja za dostopnost