01 7884040 psvg@gmail.com

Na najlepšo soboto v aprilu, 22. 4. 2023, smo se s planinskim krožkom povzpeli na Lisco. Pridružili so se nam še učenci matične šole iz Ivančne Gorice, učenci OŠ Zagradec, nekaj učiteljev ter vodniki PD Polž.

Načrti so se sredi tedna spremenili, saj smo sprva nameravali na Kriško goro. Tam so bile namreč še snežne razmere, zato smo se odločili, da gremo na nekoliko nižji vrh, Lisco. Nekaterim je bilo po zimskem počitku kar težko zagristi v hrib, večina pa se je vanj pognala, kot da hodijo po ravnini. Po slabih dveh urah hoje in enem vmesnem počitku nam je vsem uspelo doseči rahlo vetrovni in s soncem obsijani vrh. Imeli smo prelep razgled na okoliško hribovje in dolino (Posavsko-Zasavsko hribovje, Gorjanci, Snežnik …). Spustili smo se še do koče, kjer smo pomalicali, požigosali planinske knjižice in se poigrali na igralih. Za slednje bi si lahko vzeli več časa, a nas je v dolini že čakal avtobus. Po dobri uri in nekaj žuljih smo že sedeli na njem in se peljali domov.

V letošnjem šolskem letu je bil to naš zadnji planinski izlet s planinskim krožkom. Komaj čakamo, da jeseni z odličnimi vodniki višnjegorskega Planinskega društva Polž osvojimo nove vrhove.

Zapisala: Darja Bregar

Orodja za dostopnost