01 7884040 psvg@gmail.com

V soboto, 21. 1. 2023, se je 24 učencev planinskega krožka Osnovne šole Stična (matična šola in Podružnična šola Višnja Gora) skupaj z učiteljicami in vodniki PD Polž udeležilo pohoda do Koče na starem Ljubelju.

Avtobus nas je pripeljal do Ljubelja, kjer se je pričela naša pot. Enoinpolurni vzpon je bil zelo naporen, ker je bila cesta zasnežena, za seboj pa smo vlekli sani. A misel na to, da se bomo lahko s sanmi spustili v dolino, nas je vlekla naprej. Dan ni bil najbolj prijazen, na vrhu je namreč pihalo, zato smo se pogreli in pomalicali v koči. Ko so učiteljice požigosale knjižice, pa smo se končno po isti poti, po kateri smo prišli, v parih odsankali v dolino. Do odhoda avtobusa smo se sankali še na Zelenici.

Domov smo prišli prijetno utrujeni in polni novih vtisov. Hvala PD Polž in krasnim vodnikom, ki nam vedno znova omogočate nova doživetja.

Nekaj izjav otrok, ki so se pohoda udeležili:

LARA: »Najbolj mi je bilo všeč, ko smo se sankali dol in je bila z mano učiteljica. Ko smo se vozili z avtobusom, pa mi je bila narava zelo lepa.«

KATJA: »Super je bilo, še najbolj pa sankanje.«

INA: »Všeč mi je bilo na toplem v koči in sankanje po ovinkih.«

BRINA: »Sankanje je bilo najboljše. Z Žigatom sva bila prva v dolini.«

ANDREJ: »Šli smo v Avstrijo, sankali smo se pa v Sloveniji.«

URH: »Napeto je bilo, ko smo dirkali. Všeč mi je bilo, ko smo šli trije na ene sanke.«

LAURA: »Ni se mi dalo gor, sem pa šla vsaj v Avstrijo. Sankanje je bilo pa super. Aja, pa zapomnila sem si tablico LJ-UBELJ.«

CENE: »Bilo je super. To je bilo najboljše sankanje v življenju.«

Zapisala: Darja Bregar

Orodja za dostopnost