01 7884040 psvg@gmail.com

V soboto, 15. 10. 2022, je bil prekrasen dan, ravno pravšnji za planinski pohod. Z učenci PŠ Višnja Gora smo se v spremstvu vodnikov PD Polž in v družbi vrstnikov z matične šole ter šole v Zagradcu odpravili na Trdinov vrh.

Na avtobusu nam je učiteljica Tanja posredovala nekaj osnovnih informacij o naši poti in nam povedala zgodbo Janeza Trdine o grajski gospodični, ki je pri izviru pila čudežno vodo, ki jo je vsakokrat pomladila. Ravno pri Gospodični se je naš pohod tudi začel.

Najvišji vrh Gorjancev na 1178 m smo osvojili že dopoldne, vzpon pa nam ni delal težav. Požigosali smo planinske knjižice, pomalicali, premerili oddajnik, skočili na hrvaško ozemlje, se slikali, zaradi megle pa žal nismo videli prav daleč. Kaplje dežja so nas kar hitro pregnale v dolino. Pod planinskim domom pri Gospodični smo preverili, ali voda pri izviru še teče, se pri koči pogreli s čajem in že smo se odpeljali domov.

Za nami je čudovit dan druženja. Naslednjič pa se dobimo na pohodu v okolici Višnje Gore z lučkami in v spremstvu naših staršev. Se vidimo.

zapisala Darja Bregar,

mentorica planinskega krožka

Orodja za dostopnost