01 7884040 psvg@gmail.com

Najbolj zagnani planinci planinskega krožka na Podružnični šoli Višnja Gora smo se v letošnjem šolskem letu še zadnjič podali v gore. V soboto, 11. 6. 2022, smo že ob 7. uri krenili z avtobusom do Erjavčeve koče na Vršiču, od tam pa kot gamsi na Slemenovo špico.

Res, da nas je bilo malo, smo pa bili najboljša družba. Imeli smo krasno vreme in optimalne pogoje za hojo, še sneg se je stalil. Pot se je na začetku hitro vzpenjala, nekje na polovici pa je postala bolj položna. Takrat smo začeli uživati v pogledih na dolino in okoliške gore. Če ne drugega, smo vsi prepoznali dolino pod Poncami, Planico. Naš cilj, Slemenovo špico, smo dosegli po uri in pol hoje. Vrh na 1911 m nadmorske višine je znan po čudovitih razgledih, v jesenskem času pa po porumeneli kulisi macesnov. Ko smo se vpisali v knjižico, smo se umaknili malo niže na ‘triglav’ in tam pomalicali. Po krajšem počitku smo se spustili nazaj do Erjavčeve koče, kjer smo požigosali planinske knjižice in spili še zadnjo pijačo.

Hvala vodnikoma PD Polž, Boštjanu in Silvi, ki sta nas vodila in nam pomagala osvojiti še en vrh. V naslednjem šolskem letu pa se že veselimo ponovnega srečanja, saj nas čakajo novi skupni podvigi.

učiteljica Darja Bregar

Orodja za dostopnost