01 7884040 psvg@gmail.com

V četrtek, 19. 5. 2022, je na naši šoli potekala prireditev ob zaključku projekta »Zeleni bralec«, ki ga že več let izvaja Knjižnica Ivančna Gorica s podporo domače občine. Projekt je namenjen drugošolcem – zelenim bralkam in bralcem, ki ob spodbudah učiteljic, knjižničarjev in staršev postajajo pravi bralci. 

Za zelene bralce, oblečene v zelene majice s prikupnima dečkom in deklico ter napisom “Že berem sam/-a“,  je bil prav poseben praznični dan. Slavnostnemu sprejemu drugošolcev med bralce so prisostvovali tudi prvošolci in tretješolci, učiteljice, šolska knjižničarka, pomočnik ravnatelja, podžupan Občine Ivančna Gorica in nosilke projekta – knjižničarke iz Knjižnice Ivančna Gorica. Prireditev je povezovala gospa Petra Volkar s Tinco, knjižno junakinjo iz zgodbe Ksenije Medved »Kako sem postal zeleni bralček«, nagovoril pa nas je tudi podžupan Tomaž Smole.

Ogledali smo si zabavno gledališko predstavo »Pika potuje po svetu« v izvedbi Zavoda Enostavno Prijatelji. S Piko smo se odpravili na pot okoli sveta, da bi našli njenega očeta. Na potovanju smo spoznali prebivalce Afrike, Azije in Amerike, ki so nas dodobra nasmejali.  

Prireditev smo zaključili s podelitvijo pohval učenkam in učencem prvega triletja, ki so pridno brali knjige in osvojili bralno značko.  

Preživeli smo čudovito dopoldne in poplačan je bil ves začetniški trud ob samostojnem prebiranju prvih besed in zgodb. Vsi se strinjamo, da branje bogati, zato beremo vsi. Beri tudi ti.

Učiteljica Tanja Šepec

Orodja za dostopnost