01 7884040 psvg@gmail.com

Učenci in učenke 7. razreda, ki obiskujejo izbirni predmet šolsko novinarstvo, so se prvič preizkusili v novinarskih vodah.

Ogled so začeli z obiskom RTV-Slovenija, kjer jih je prijazno sprejela urednica otroškega in mladinskega programa Martina Peštaj. Ogledali so si sobo za masko, snemanje zabavnega kviza Vem z voditeljem Anžetom Zevnikom in snemanje zabavne oddaje Osvežilna fronta, v kateri so nastopali izvrstni komiki, in sicer Rok Bohinc, Jernej Kogovšek in Peter Frankl. Videli so tudi studio, kjer se snema dnevno-informativna oddaja in vreme.

Učenci in učenke so zatem odšli v studio Radia 1, kjer sta oddajo vodila Anja Ramšak in Robert Roškar. Povedala sta, da v svojem delu uživata, saj niti en dan ni enak drugemu. Spoznali so radijskega voditelja radia Antena, Matica Hercega, ki jih je nasmejal s svojim humorjem in jim pokazal, kako poteka govorjenje v živo. Spoznali so, da je delo na radiu naporno, a zanimivo.

Učenci in učenke so izlet zaključili z ogledom filma in vsem, kar se prileže zraven. Nad vsem slišanim in videnim so bili zelo navdušeni.

Mentorica Petra Rus Mušič

Orodja za dostopnost