01 7884040 psvg@gmail.com

Pomlad ni poskrbela le za omamno cvetoča drevesa, pisano pomladno cvetje in živahno žvrgolenje ptic, temveč je prebudila tudi idejo za dobrodelni pomladni sejem in ustvarjalnost.

Pomladni sejem Podružnične šole Višnja Gora, ki smo ga organizirali z namenom zbiranja sredstev za šolski sklad, je privabil obiskovalce na prostor pred šolo v četrtek, 7. aprila, med 16. in 18. uro. Poleg kulturnega programa, v katerem smo si lahko ogledali predstavo Iz česa je kruhek?, prisluhnili pesmicam Otroškega pevskega zborčka ter glasu učiteljice in pevke Suzane Kolšek, se je trg pred šolo napolnil s stojnicami, ki so jih soustvarjali prav vsi učenci, učenke, učitelji in učiteljice PŠ Višnja Gora. Tako se je bilo moč okititi z raznolikim nakitom, ki so ga učenci izdelali sami (od uhanov, zapestnic do ogrlic), nakupiti okraskov za dom – namiznih zajčkov, pisanic iz lesa in blaga, velikonočnih venčkov, okrasnih velikonočnih pisanic in butaric, poskrbeti za svoj vrt z nakupom bazilike, mete in še česa … Komur je zmanjkalo energije, pa se je lahko okrepčal s sveže pečenimi vaflji, piškoti, pecivom in čajem. Ob vsem tem smo s pomočjo staršev in sponzorjev organizirali tudi srečelov.

Obisk našega pomladnega sejma je bil mnogoštevilen in obrazi pred in za stojnicami so žareli od veselja ob prijetnem druženju, ponosa in potrditve, da se je vložen trud izplačal.

To pa ne bi bilo mogoče, če nas ne bi podpirali Vi. V imenu šolskega sklada OŠ Stična se iskreno zahvaljujemo vsem učencem, staršem, učiteljem, sponzorjem, Občini Ivančna Gorica in ostalim, ki ste nam kakorkoli pomagali pri izvedbi sejma. Zaradi vseh Vas smo bili uspešni. S sredstvi, ki smo jih zbrali, bomo lahko pomagali vsem učencem naše šole, predvsem tistim, ki so se zaradi različnih življenjskih preizkušenj znašli v stiski.

Samo drug z drugim, z roko v roki lahko ustvarjamo lepši jutri za vse nas.

                                                                  Barbara Polajžer in Veronika Bakač

Orodja za dostopnost