01 7884040 psvg@gmail.com

Na evropski dan jezikov se je naša šola, kot že vrsto let, še posebej pripravljala. Vsi vemo, da so jeziki tisti, ki ljudi med seboj povezujejo, bogatijo in širijo obzorje.

V sredo, 27. 9. 2023, smo s sedmošolci OŠ Stična tradicionalno spoznavali Ljubljano v tujih jezikih. S to aktivnostjo obeležujemo pomen tujih jezikov. Na pot smo se odpravili z vlakom, mesto pa odkrivali peš. Učenci so se na vsebinski del pripravili na jezikovnih delavnicah v šoli, kjer so zbrali podatke ljubljanskih znamenitosti v angleščini in nemščini, nato jih v Ljubljani predstavili sošolcem in učiteljem spremljevalcem. Prav tako so ujeli nekaj naključnih turistov in jih povprašali po počutju v slovenski prestolnici. Po vseh opravljenih obveznostih je sledil prosti čas, ki so ga učenci izkoristili za popoldanski obrok. Glede na lepo jesensko vreme smo sredin popoldan preživeli zelo »jezično«.

Naj živi evropski dan jezikov, ki je uradno vsako leto 26. septembra.

                                                                                Aktiv učiteljev za tuje jezike

Ta dan je bil zelo zanimiv in prijeten. Zelo smo se zabavali, še posebej v prostem času. Všeč mi je bilo tudi skupinsko delo in druženje. Kot razred smo se še bolj povezali. Pogovarjanje s turisti iz tujine je bilo zelo smešno in zabavno. Všeč mi je bilo, ker smo bili iznajdljivi, ko smo spraševali za pot. Zelo sem se zabavala. Hvala vam in upam, da bomo kaj takega še ponovili. Liza, 7. aV

Danes smo popoldne namenili raziskovanju Ljubljane v tujih jezikih. Zelo mi je bilo všeč, ko smo intervjuvali tujce. Všeč mi je bilo tudi, da smo na koncu imeli eno uro prosto.

Tajda, 7. bV

Danes je bilo super. Dobro je bilo, da smo se naučili veliko angleških besed. Najprej smo raziskovali Ljubljano, nato pa je sledil prosti čas, takrat smo se zelo zabavali in se  najedli v McDonald’su.

Pika in Kaja R., 7. aV

Meni je bilo danes lepo, všeč mi je bilo snemanje. Najboljše je bilo, da smo lahko odšli še malo po svoje ter da smo dobro jedli.

Eldin, 7. aV

Orodja za dostopnost