01 7884040 psvg@gmail.com

V ponedeljek,  25. 4. 2022, na čudovit sončen dan, so se vsi prvošolčki OŠ Stična zbrali pred gasilskim domom v Stični. Tam so jih že pričakali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Stična. Po pozdravu in malici so se nam pridružili še policisti in reševalci.

Učenci so nestrpno čakali, da se začne predstavitev gasilske, policijske in reševalne opreme. Po skupinah so si ogledali predstavitve posameznih enot, njihovo opremo in pri tem aktivno sodelovali ter bili zelo navdušeni.

Lahko so preizkusili alkotest, rezali pločevino z gasilskimi kleščami, nekateri so bili vklenjeni v policijske lisice, merili so si pulz, sedeli na policijskem motorju in ležali v reševalnem vozilu. Še posebej jim je bilo všeč brizganje z gasilskimi cevmi.

Obiskala sta nas tudi dva policista, ki svoje delo opravljata na konjih. Plemenita lipicanca sta mirno in potrpežljivo stala ter čakala, da so ju učenci lahko pobožali. Policista sta nam povedala, da je njihova naloga predvsem varovanje na raznih prireditvah in shodih, kjer je veliko ljudi, saj imajo na konjih boljši pregled nad dogajanjem.

Toliko zanimivega se je dogajalo, da je prehitro prišel čas, ko smo se morali posloviti. Preživeli smo krasen, zanimiv, nepozaben in poučen tehniški dan.

Iskreno se zahvaljujemo vsem policistom, reševalcem in gasilcem, ki so nam popestrili ta dan, še posebej gospodu Gregorju Arku za organizacijo in pripravo prizorišča.

Učenci so izjemno uživali in se imeli lepo. Želimo si, da bi tak dan pri našem pouku postal stalnica in da bi v življenju čim manjkrat potrebovali njihovo pomoč.

Učiteljica Petra Krmelj

Orodja za dostopnost