01 7884040 psvg@gmail.com

Po dveh sneženih vikendih nam je v soboto, 23. 4. 2022, končno uspelo izvesti prvi letošnji planinski izlet.

Pod vodstvom Planinskega društva Polž smo se učenci in učiteljice Podružnične šole Višnja Gora v zgodnjih jutranjih urah odpravili proti Zasavju. V Podmeji pri lovski koči se je začel naš vzpon po gozdnih poteh, ki je potekal v megli. Res, da smo bili prikrajšani za krasne razglede, a smo na poti ujeli dogodek, ki mu nisi priča vsak dan, namreč navijali smo za gorske tekače na tekmi Hrastnik trail. Mi smo se precej drsali po blatu, oni pa so očitno na razmočen teren navajeni, zato nismo bili priča niti enemu padcu.

Po uri in pol hoje smo dosegli naš prvi cilj, vrh Mrzlica na 1122 m nadmorske višine. V koči smo pomalicali in se pogreli s toplim čajem. Pred kočo so nas sicer vabila igrala, a je bilo žal premokro, da bi jih preizkusili. Nato smo se spustili proti Hrastniku. Po slabi uri hoje smo prišli do planinskega doma na Kalu in dosegli naš cilj. Tam se nam je končno malo odprlo nebo, da smo imeli razgled na košček doline.

Dan smo preživeli sproščeno in v družbi prijateljev. Hoja je bila prijetna, saj nam zaradi hladnega vremena ni bilo prevroče. Komaj čakamo na naslednji izlet konec maja in vabimo še ostale sošolke in sošolce, ki tokrat niso šli z nami, da se nam pridružijo.

                                                                                                                         Učiteljica Darja Bregar

Orodja za dostopnost