01 7884040 psvg@gmail.com

Prvi šolski dan je vedno poseben dan. Še posebej pomembna življenjska prelomnica je ta dan za prvošolce in tudi njihove starše. Letos je prag Podružnične šole Višnja Gora 1. septembra prvič pogumno prestopilo 33 prvošolcev.

Prijetno dobrodošlico s plesom so jim na začetku pripravili učenci 2. razreda, učenec 5. razreda Ian Jančar pa je recitiral pesem o šoli.

Vodja šole Barbara Pavovec je ob sprejemu nagovorila starše in prvošolčke ter jim zaželela, da bi se v šoli prijetno počutili, se veliko naučili in stkali prijateljske vezi. Ravnatelj OŠ Stična Marjan Potokar je poudaril pomen prvega šolskega dne, ki pa je zaradi razmer, povezanih s koronavirusno boleznijo, nekoliko drugačen.

Vsi v kolektivu šole si bomo prizadevali, da bo pouk potekal karseda nemoteno in v skladu s priporočili in ukrepi. Letošnji začetek novega šolskega leta pa je zaznamovan tudi s spremembami v organizaciji dela, saj je šola v Zagradcu začela delovati kot samostojna Osnovna šola Zagradec, ki ima podružnici v Krki in Ambrusu.

Prvošolce v Višnji Gori je v šolo pospremil tudi podžupan Tomaž Smole.

Po skupinskem fotografiranju so učiteljice prvošolce popeljale do njihovih razredov, kjer so s simboličnim skokom čez vrvico preskočili prag učilnice 1. razreda. Za svoj pogum so prejeli diplomo in rumeno rutico. V učilnici so prejeli darilca in se posladkali.

Vsem prvošolcem želimo, da bi v hram učenosti vstopali pogumno in nasmejano ter stkali prave prijateljske vezi.

Petra Krmelj

Orodja za dostopnost