01 7884040 psvg@gmail.com

ZABAVNO DOPOLDNE V SLOVENJ GRADCU – »IGRAJ SE Z MANO«


Učenci OŠ Stična že vrsto let sodelujejo na mednarodnem natečaju »Igraj se z mano«. Odločali so se lahko med temama Igraj se z mano in Naš svet, čist planet. Za svojo prizadevnost in ustvarjalnost je bilo izbranih 11 likovnih del učenk in učencev OŠ Stična.

Za nagrado smo jih v sredo, 4. 3. 2020, popeljali v Koroško galerijo likovne umetnosti v Slovenj Gradec, kjer se je zbrala množica mladih ustvarjalcev iz cele Slovenije. Po toplem sprejemu so se učenci razporedili v skupine in se tako vključili v posamezne delavnice, ki so jih vodili tamkajšnji mentorju. Družili so se z drugimi otroki, navezovali socialne stike ter se na koncu posladkali tudi z okusno malico.

Po zaključku delavnic so otroci sami skupinsko oblikovali razstavo iz vseh nagrajenih likovnih izdelkov. Pogled nanje je bila res neprecenljiva izkušnja. Za piko na i nas je obiskal repar Zlatko in nas počastil s svojim nastopom. Posamezniki so imeli priložnost, da so se mu pridružili na odru ter z njim zapeli, zaplesali in zabobnali. Mi smo se z njim fotografirali, podelil pa nam je tudi »petke«.

Domov smo se vrnili polni lepih vtisov.

Utrinki učencev:

Najbolj mi je bilo všeč, da se lahko Zlatku povedal, da je Nina Pušlar moja teta. (Anže, 7 let)

Najbolj smo uživali, ko nam je repal Zlatko. (Tibor, 7 let; Urša, 8 let; Anže, 9 let)

Zabavno je bilo pri igri spomin. (Žiga, 6 let)

Uživala sem ob ogledu razstave. Izdelki so bili res »hudi«. (Laura, 7 let)

Všeč mi je bila razstava. (Erik, 9 let)

 

Zapisali: Maja Miklavčič in Maja Berčon

Orodja za dostopnost