01 7884040 psvg@gmail.com

Naše bivanje na vrhu hriba se izteka.

V teh petih dneh na Medvedjem Brdu smo veliko doživeli.

V gozdu smo postavili bivake, spoznavali in nabirali gozdno rastje. Na kmetiji smo opazovali in božali živali. Ogledali smo si stara kmečka orodja, katerih imena in uporaba, žal, tonejo v pozabo. Pripravili smo si tradicionalno kmečko kosilo.

Opazovali smo zvezde in planete ter se zavedli svoje majhnosti. Šli smo na pohod in se samostojno znašli s kompasom v naravi.

Predvsem pa smo se veliko igrali, pogovarjali in merili moči v športnih igrah.

Jutri se odpravimo domov, prijetno utrujeni in polni novih vtisov in doživetij, o katerih bomo zagotovo še dolgo govorili in obujali spomine.

Lepe in sončne pozdrave z Medvedjega Brda vam želijo učenci 4. a in b iz Višnje Gore ter 4. c z matične šole. Pozdravom se pridružujejo tudi učitelji.


Otroci 4. a in b iz Višnje Gore in 4. c iz matične šole so bili pred odhodom v šolo v naravi zelo nestrpni, saj so že komaj čakali, da doživijo šolo v naravi.

Po skoraj enourni vožnji smo prišli do Medvedjega Brda. To je kraj, ki leži samotno na hribu nad Hotedrščico in Logatcem in od koder lahko v dolino vidimo čudovit razgled na Ljubljansko kotlino ter okoliške kraje.

Kar takoj smo si odšli pogledat okolico doma, da smo se lažje orientirali. Med potjo smo videli hotel za žuželke, največjo smreko v gozdu, steklo, ki ponazarja čebelji pogled in še mnogo drugih zanimivosti.

Popoldne po kosilu smo odšli na dvorišče, kjer smo si skozi teleskop pogledali Sonce, spoznali smo Lunine mene in si naredili svoj model, ki prikazuje, v kakšnem odnosu so Zemlja, Luna in Sonce med seboj v vesolju. Merili smo svojo senco in ugotovili, kako se ta spreminja s časom.

Po večerji pa smo z lučkami odšli na vrh hriba, kjer smo lahko videli tako lepoto noči kot tudi svetlobno onesnaženje okoliških krajev, še zlasti Ljubljane.

Dan je bil pester, predvsem pa so učenci navezali nova prijateljstva, se veliko gibali zunaj na svežem zraku in uživali v novih dogodivščinah.

Lep pozdrav od učiteljic in učitelja iz Medvedjega Brda

 

Orodja za dostopnost