01 7884040 psvg@gmail.com

ČETRTEK, 14. 11. 2019

Prebudili smo se v čudovito jutro; zasnežena pokrajina, ki so jo osvetljevali sončni žarki.
Odpravili smo se proti Krnici in kmalu vstopili v Triglavski narodni park. O njem smo poleg ostalih stvari izvedeli tudi, da leži na območju severozahodne Slovenije, natančneje Julijskih Alp. Je edini narodni park v Sloveniji in v njem velja poseben naravovarstveni režim. Park po površini meri 83.807 ha, njegova najvišja točka je Triglav z 2864 m, najnižja pa Tolminka s 180 m. Seveda smo si vzeli čas tudi za igre na snegu.
Čakala nas je priprava na zaključni večer. Pripravili in prikazali smo kar nekaj zanimivih točk. Nato je sledil težko pričakovani ples …
Kranjska Gora nas je očarala s svojo zasneženo pokrajino. Ostala nam bo v lepem spominu, saj nam je poleg novega znanja prinesla tudi nepozabne trenutke, okrepila stara prijateljstva in prinesla nova.

 

SREDA, 13. 11. 2019

Učenci 8. razreda PŠ Višnja Gora in PŠ Zagradec smo 13. 11. 2019 v dopoldanskem času srečno prispeli v zasneženo Kranjsko Goro.
Po dobrem kosilu smo se odpravili proti naravnemu rezervatu Zelenci, kjer smo občudovali naravo v plesu snežink in izvedeli marsikaj zanimivega o tem koščku neokrnjene narave. Sledilo je predavanje o zgodovini Kranjske Gore in njenem razvoju.
Polni vtisov prvega dne in v pričakovanju naslednjega smo utrujeno zaspali.

 

 

Orodja za dostopnost