01 7884040 psvg@gmail.com

Sobota, megleno jutro, a mi se ne damo!

Najbolj zagrizeni smo se oktobrsko soboto, 20. 10. 2018, s planinskim krožkom odpravili na naš prvi letošnji pohod. Naš cilj je bila Velika planina. Dva avtobusa, pet učiteljic, pet planinskih vodnikov in 64 otrok se nas je iz Kranjskega Raka odpravilo na Malo planino. Toplo sonce nas je hitro pripravilo do tega, da smo odvrgli vetrovke, prazni želodčki pa so od nas hitro zahtevali prvo malico. Klepet s prijatelji, hoja preko pašnikov, pogled na Kamniško-Savinjske Alpe – vse to nas je hitro pripeljalo do našega cilja.

Žigosanje planinskih knjižic smo opravili kar 1534 m nad morjem,  v Domžalskem domu na Mali planini. Topel čaj oz. bolj hladna pijača nam je dala novih moči za sproščeno igro. Toplo jesensko sonce je bilo zelo vabljivo, a doma so nas čakali starši in morali smo se podati še navzdol do naših avtobusov. Če je šlo navzgor počasi, pa je šlo v dolino hitreje. Kmalu smo v daljavi zagledali naša avtobusa.

In kaj smo sklenili za konec? Tudi tokrat je bilo nepozabno! In gotovo se vidimo naslednjič, na nočnem pohodu z lučkami!

Pohodniki

Orodja za dostopnost