01 7884040 psvg@gmail.com

4. DAN (ČETRTEK, 18. 1. 2018)

Danes nas je prebudilo sonce! In izkoristili smo ga do konca!

Dopoldanski del smo pričeli v gozdu. Ste že kdaj poslušali drevesa s stetoskopom? Nadaljevali smo s poskusi na temo energije in ga zaključili s teleskopskim pogledom v sonce.
Popoldanski del je bil tisti, ki smo se ga po tihem vsi bali. Daljši pohod, ki pa na koncu ni bil tako naporen.
Zaključni večer, zaključna zabava, zaključni ples in zadnje solze … Jutri se vidimo!

3. DAN (SREDA, 17. 1. 2018)

Že smo na sredini. Pozna se nam že utrujenost, pogrešamo svoje družine in komaj čakamo, da se spet vidimo.

Zjutraj smo se najprej sprehodili do bližnje žage, nato pa smo raziskovali gozd in gozdne živali.
Popoldanski del je bil namenjen pripravi večerje. Višnjani so se lotili kuhanja šare (obare) in peke vahčev (kruhovih skodelic), C-jevci iz MS pa so se lotili peke “ta velikih” štrukljev.
No, nismo samo kuhali. Podali smo se tudi do bližnjih kmetij. Na prvi kmetiji smo si ogledali zbirko starih predmetov in orodja, na drugi pa vietnamske prašičke, gosi, zajce, krave, kokoši, le pavi so se nam skrili.
Večerne ustvarjalne delavnice so preplavili zmaji, naše misli pa za jutri napovedano sonce.
42 učencev in 3 učiteljice

2. DAN (TOREK, 16. 1. 2018)

Tudi danes nam ni bilo dolgčas.

Najprej smo se v gozdu lotili gradnje zasilnih bivališč (bivakov). Po malici smo ponovili orientacijo s kompasom in popoldne so se učenci sami, v manjših skupinicah podali na orientacijski pohod. In verjemite, prav vsi so se srečno vrnili nazaj v dom.

Večer smo namenili astronomiji in spoznavali, kaj vse lahko vidimo na našem nočnem nebu ob jasnem vremenu. Vremenska napoved pravi, da bo jutrišnja noč jasna in mi vsi upamo, da bomo s teleskopom pokukali v zvezdnato nebo!


1. DAN (PONEDELJEK, 15. 1. 2018)

Višnjani in C-jevci smo se danes skupaj podali na Medvedje Brdo. Vas zanima, če se dolgočasimo? Naš odgovor je NE!

Ob prihodu smo se najprej razvrstili po sobah, nato pa smo se odpravili raziskovat Medvedje Brdo. Iskali smo medvede. Mislite, da smo jih našli? Ne, seveda ne! Izvedeli smo, da je izvor imena medvedje povsem drugačen. Hrib je ime dobil  po tem, ker leži med dvema vodama.

Popoldanski del je zapolnila astronomija – vrtenje Zemlje okrog Sonca in Lunine mene. Večerni del pa je bil namenjen nočnemu raziskovanju Medvedjega Brda, osvetljenega z lučkami in družabnemu večeru, polnemu smeha.

Še sedaj se smejimo in sanjamo o … Morda medvedih?​​​​​​​​​​

Orodja za dostopnost