01 7884040 psvg@gmail.com

VABILO NA PLANINSKI KROŽEK za učence 2.-5. razreda

Planinsko društvo Višnja Gora v sodelovanju z OŠ Stična PŠ Višnja Gora v šolskem letu 2017/2018 organizira planinski krožek, namenjen učencem od 2. do 5. razreda osnovne šole. Vanj so vabljeni učenci, ki radi preživljajo prosti čas v naravi, spoznavajo nove prijatelje ter so sposobni samostojno hoditi tri do štiri ure po lahkih planinskih poteh. Izjemoma se jim lahko pridružijo učenci 1. razredov. Krožek ne bo vsakotedenska dejavnost, ampak je predvidena izvedba štirih enodnevnih ter enega dvodnevnega izleta. V tednu pred vsakim izletom bo imela učiteljica, ki bo vodila krožek, učno uro, na kateri se bodo skupaj pripravili na izlet in spoznavali vsebine planinske šole.

Planinski izleti bodo potekali večinoma ob sobotah, približno med 8.00 in 16.00 uro. Vodila jih bosta vsaj dva registrirana vodnika Planinske zveze Slovenije, seveda ob spremstvu učiteljice. Načrt izletov za šolsko leto 2017/2018 je sledeč:

  • sobota 7. oktober 2017: spoznavni izlet v okolici Višnje Gore
  • sobota 9. december 2017: nočni pohod z lučkami okoli Višnje Gore
  • sobota 17. februarja 2018: zimski pohod po snegu v okolici Ljubljane
  • sobota in nedelja 14./15. april 2018: dvodnevni izlet s spanjem v planinski koči
  • nedelja 20. maj 2018: izlet v visokogorje here

Cilje bomo prilagodili vremenskim razmeram in stanju planinskih poti. Dva tedna pred izletom bo učiteljica razdelila prijavnice za izlet in nato do ponedeljka (5 dni) pred izletom, zbirala pisne prijave. V primeru, da je na krožek oziroma posamezni izlet prijavljenih manj kot 10 učencev, ima organizator pravico izlet odpovedati. O takšni odločitvi bomo obvestili starše najkasneje v četrtek (2 dni) pred predvidenim izletom. Enako odločitev lahko sprejmemo tudi ob napovedi intenzivnih padavin in zamaknemo datum izleta.

Po prijavi na krožek bodo učenci, v kolikor še niso člani Planinske zveze Slovenije, prejeli pristopno izjavo k Planinskemu društvu Višnja Gora. Ugodnosti, ki jih članstvo PZS prinaša, si lahko preberete na povezavi https://clanarina.pzs.si/. Izpolnjene izjave bodo vrnili učiteljici ob prijavi na prvi izlet. V kolikor so že člani kakšnega planinskega društva, nam prosimo sporočite njegovo ime in ponovno plačilo članarine ni potrebno. Novi člani bodo letno članarino PZS za šolarje (kategorija P+O) za leto 2017 v višini 5 € poravnali na dan prvega izleta v oktobru. Ker je vezana na koledarsko leto, jo bo potrebno ponovno plačati januarja 2018 v višini 7 € in bo nato veljala do 31.1.2019. Ob plačilu članarine bo učenec brezplačno prejel dnevnik mladega planinca, ki je hkrati članska izkaznica in dnevnik vtisov oz. žigov osvojenih vrhov. Drugi stroški krožka zajemajo strošek prevoza z vlakom ali avtobusom, v kolikor bosta potrebna (zagotovo ne na prvih dveh izletih), in v primeru dvodnevnega izleta še nočitev in prehrano.

V kolikor ima učenec kakršnekoli zdravstvene težave (npr. alergije, astmo….), o njih ob prijavi na krožek obvestite učiteljico in ji podajte navodila za ustrezno ukrepanje.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na :

Bernardo Kunstelj Lepojič, učiteljico 4. razreda in vodjo planinskega krožka na PŠ Višnja Gora ali Nino Rman (031 724 948), vodnico PZS, zadolženo za izvedbo izletov

Orodja za dostopnost