01 7884040 psvg@gmail.com

Ljubljana v angleščini, nemščini in španščini

Tisti dan je bil poseben. Ko smo govorili s tujci, sem se počutila, kot da sem del sveta in sem z njim tudi povezana. Bila je zelo prijetna izkušnja.

Tistega sončnega petka (28. septembra) se je matična šola skupaj z Zagradcem in Višnjo Goro odpravila na vlak proti Ljubljani. Na vlaku smo se smejali in tudi ponavljali tekst, ki naj bi ga uporabili ta dan. Po uri vožnje smo prispeli in dobili navodila. Odpravili smo se na Prešernov trg. Razdelili smo se po skupinah in v skupini nadaljevali pot do tržnice, Tromostovja, frančiškanske cerkve, Šuštarskega in Mesarskega mostu, restavracije Sokol, Julijinega spomenika, do spomenika Valentina Vodnika in do Robovega vodnjaka. Nekateri so se slikali s kraljem ulice, znanim nemškim arhitektom in turisti. Ko smo prispeli do različnih točk, smo se morali snemati in besedilo povedati v nemščini, angleščini in španščini. Bilo je zelo zanimivo in zelo zabavno pa tudi Ljubljano smo bolje spoznali. Nekateri posnetki niso najbolje nastali, zato pa smo se nasmejali do ušes. Učitelji so nam obljubili McDonalds in vsi smo ga nestrpno čakali. Ko smo končali z delom, smo končno lahko odšli v McDonalds. Vsi smo bili presrečni. Ko smo se najedli, smo se nekateri predčasno vrnili na dogovorjeno mesto. Izkoristili smo čas in turiste v angleščini povprašali o Ljubljani. Bili so navdušeni nad lepoto Ljubljane in ko smo jih vprašali, kaj jim je najbolj všeč, so rekli da čokolada. Povedali so nam, da bodo šli na Bled in na morje. Kasneje je prišla učiteljica in vsi skupaj smo se slikali. Ko smo se vsi zbrali, smo skupaj odšli na železniško postajo in počakali na vlak. V Ivančno Gorico smo prišli pozno zvečer. Nato smo odšli domov in lepo preživeli preostali petkov večer.

 

Lina Sekirnik, 7.b

Bil je petek, dan, ki ga ne bom nikoli pozabil.

Bili smo v Ljubljani in si ogledali največje znamenitosti tega mesta: Prešernov trg, Tromostovje, mestno hišo, Šuštarski most, Ljubljanico … Pri vsaki znamenitosti smo intervjuvali prijazne turiste iz vseh mogočih držav. Na koncu pa smo imeli prosti čas. Ali uganete, kam je šla večina učencev? Le kam drugam kot v McDonalds, jasno.

Imeli smo se odlično.

Jan Kušar, 8. VG


Izjave učencev:

»V Ljubljani mi je bilo zelo zanimivo in poučno. Zelo mi je bilo všeč.« Brina Ravbar, 7. b

»Slikala sem se s turisti.« Ula Regali, 7. b

»Bilo  mi je zelo všeč.« Jan Dežman, 7. VG

»Zelo mi je bilo všeč, ker smo se peljali z vlakom. Ni mi bilo všeč, ker smo se mogli vedno javljati učiteljem. Najbolj pa mi je bilo všeč, ker so skoraj vsi turisti odgovorili na naša vprašanja.« Maks Šuštaršič, 8. VG

»Bilo mi je všeč, ker smo se pogovarjali po angleško in ker smo dajali vprašanja.« Andrej

»Bilo je zelo zabavno, všeč mi je bilo, da sem spoznala nove ljudi.« Nina

»Ta petek mi je bilo všeč, ker smo malo bolje spoznali Ljubljano. Bilo pa je grozno, da nismo našli nekaterih točk, a na koncu smo jih.« Tjaša


Orodja za dostopnost