01 7884040 psvg@gmail.com

TEDEN OTROKA V 2. RAZREDU NA PŠ VIŠNJA GORA

Ob praznovanju 30-letnice TOM telefona je letošnji teden otroka, ki je potekal od 5. do 9. oktobra 2020, zaznamovalo geslo Odgovor je pogovor, ki je bil rdeča nit skozi ves teden. V letošnjem posebnem letu je pogovor za vse nas, še posebej pa za otroke in mladostnike, izrednega pomena.

Pri učencih 2. a in 2. b  razreda se je v tednu, posvečenemu otrokom, dogajalo veliko prijetnega. Teden smo začeli z ogledom risanega filma. Ker otroci potrebujejo tudi veliko proste igre, kjer se pogovarjajo, sodelujejo in rešujejo konflikte, smo si v torek privoščili igralno urico.

V sredo smo čas namenili pravljicam, se veliko pogovarjali o medsebojnih odnosih in spoznali, da s pogovorom hitreje najdemo rešitev. Olajšamo si občutek žalosti, jeze in razočaranja ter se zavedamo, da v težavah nismo sami.

Četrtek je bil športno obarvan. Učenci so uživali v tekmovalnem vzdušju igre Med dvema ognjema, se preizkusili v jogi in plesu, na koncu pa so se pomerili tudi v šolskem krosu. Pogumno in vztrajno so se spoprijeli s tekmovalno stezo ter po svojih najboljših močeh pritekli na cilj. Za svoj dosežek so prejeli aplavz in diplomo.

Lepa in pisana jesen nas je vabila, da smo ves teden zbirali jesenske liste in razne plodove. Iz njih smo v petek oblikovali zelo lepe in domiselne izdelke. Odšli smo v gozd in tam nadaljevali z ustvarjanjem bivališč in skrivališč za živali in škratke. Pri tem smo nadvse uživali in se skupaj imeli zares lepo.

Vsi smo se strinjali, da smo preživeli lep, zanimiv in pester teden otroka.

Zapisali učiteljici Petra Krmelj in Maja Berčon

Orodja za dostopnost