01 7884040 psvg@gmail.com

ČETRTI DAN V OSILNICI

Po bogatem samopostrežnem zajtrku smo se odpravili v gozd, kjer so nas učitelji poučili o veščinah preživetja v naravi. Izdelovali smo bivake, pasti za divje prašiče in se naučili, kako pravilno narediti taborni ogenj. Popoldne sta se skupini prejšnjega dne zamenjali: ena je odšla na kolesarjenje, druga skupina se je preizkusila v ustvarjanju rožic iz krep papirja. Izdelovali smo tudi srčke za valentinovo iz gipsa ter pred večerjo poslušali še potopisno predavanje o Vietnamu. Po večerji pa se je začela težko pričakovana disko zabava. V petju in plesu smo zelo uživali.

Nekaj vtisov iz šole v naravi:

»Najbolj nam je bilo všeč, ko smo odšli zvečer na bazen. Lučke so bile kulske.« Vanja (Z), Tara (Z), Ana (Z), Pia P. (V), Jerneja (Z)

»Všeč nama je bil turnir v ročnem nogometu, saj sva premagali vse fante in zmagali.« Nika (V), Pia L. (V)

»Najbolj nam je bilo všeč kolesarjenje, lokostrelstvo in pica iz krušne peči ter samopostrežni zajtrk.« Maja (Z), Tara (Z), Jerneja (Z), Zala (V), Ana (Z)

»Druženje s prijatelji v prostem času in igre Petra Klepca, saj je ena skupina deklet premagala fante.« Nastja (V), Zala (V)

»Veselo vzdušje, prijazno osebje, urejen bazen, dobre vsebine.« Nejc, Matija, Nik, Toni (Z)

»V spominu nama je ostala dobra hrana, ribolov, kolesarjenje, hranjenje jelena, plezanje, igre Petra Klepca, spoznavanje živalstva in rastlinstva ter drugih držav. Zelo dobri učitelji.« Jakob, Jan (Z)

»Najbolj všeč mi je bila opazovalnica za medvede in druge živali.« Natalija (Z)

»Zelo okusna hrana, dobri učitelji, lepa narava.« Žiga, Enej R., Enej J., Emanullah (V)

»Veliko smeha, druženja, dobri obroki, nova znanja o rastlinstvu in živalstvu.« Maj, Nejc (V)

»Vse mi je bilo všeč.« Tian (V)

»Spoznal sem nove prijatelje.« Matic (V)

TRETJI DAN V OSILNICI

Tretji dan našega bivanja v Osilnici je bil športno-ekološko obarvan. Zopet smo se razdelili v dve skupini in pričeli z delom. Prisluhnili smo zanimivemu predavanju o vodi in o pomenu le-te za življenje na Zemlji, si ogledali biološko čistilno napravo, prav tako pa smo se sprehodili do reke Kolpe, kjer smo se lahko preizkusili v ribolovu in metanju kamenčkov v reko ali pa uživali v prečudovitem zimskem dnevu v osrčju narave.

Po okusnem kosilu so se učenci pomerili v igrah Petra Klepca, kolesarili in izdelovali rože iz krep papirja. Sledilo je še potopisno predavanje o potepanju po Nepalu, nato pa sproščanje v bazenu oziroma ogled animiranega filma.

Sonce, prijetno druženje z vrstniki, vrhunski animatorji in okusna hotelska hrana so zagotovo pripomogli k temu, da se je tudi ta dan zapisal v našo knjigo prijetnih spominov. Šola v naravi je zakon!

sdr

DRUGI DAN V OSILNICI

Preživeli smo zelo zanimiv dan. Dopoldne smo se preizkusili v lokostrelstvu in plezanju po plezalni steni, kjer  je vrh dosegla le peščica učencev PŠ Zagradec, vsi pa smo na lastni koži občutili težavnost te športne discipline. Izvedeli smo zanimive stvari o medvedu, ki je v osilniški občini za ljudi čisto vsakdanja žival. Pravijo mu kralj kočevskih gozdov. Dobili smo koristne napotke, kako se obnašati v primeru srečanja z rjavim kosmatincem. Odšli smo tudi do preže in v blatu videli pravi odtis medvedje šape.

Popoldne smo raziskovali rastlinstvo. Naučili smo se o različnih vrstah rastlin, ki rastejo na tem področju, in jih prepoznavali. Po večerji si je ena skupina privoščila plavanje v bazenu, druga pa ogled filma.

PRVI DAN V OSILNICI

Po dolgi vožnji smo končno prispeli v Osilnico. Sledilo je okusno kosilo, nato pa smo se odpravili na pohod po okoliških krajih, se dodobra nadihali svežega zraka ter si od blizu pogledali jelena. Prvi potep po deželi Petra Klepca smo zaključili s kratkim, a zanimivim predavanjem o občini Osilnica, ki je druga najmanjša občina v Sloveniji. Po večerji smo se pomerili v igranju namiznega nogometa; zmagovalki turnirja sta bili Nika in Pia L. s PŠ Višnja Gora. Nato pa smo se polni vtisov podali v svet sanj.

dav

Orodja za dostopnost