01 7884040 psvg@gmail.com

Petek, 6. april 2018

Prebudili smo se v prečudovito jutro. Čakal nas je prekrasen, dogodivščin poln dan: izpopolnjevanje tehnik plavanja, obisk Forma vive – galerije skulptur iz kamna in preizkus skiciranja le-teh. Bili smo zelo uspešni v enem in drugem. Popoldne nas je čakal sprehod do Lucije, kjer smo si ob krasnem sončnem vremenu privoščili odličen sladoled. Na bazenu nas je čakal preizkus našega napredka v plavanju. Prav vsi smo izboljšali svoje znanje plavanja. Na večerni prireditvi smo prejeli zaslužene konjičke in delfinčke. Imeli smo se res fino, saj smo rajali ob glasbi, ki smo si jo lahko sami izbrali.

Res se imamo tukaj v domu Burja zelo lepo, saj nam je teden vse prehitro minil. Šola v naravi nam bo ostala v prelepem spominu za vse življenje in tega nam ne more nihče vzeti.

Jutri se bomo srečni, zadovoljni in polni novih vtisov vrnili v objem svojih domačih. Komaj čakamo, da vam bomo lahko povedali vse o novih dogodivščinah, ki smo jih tukaj doživeli.



Sreda in četrtek

O, kako dnevi hitro bežijo. Poleg izpopolnjevanja v plavanju smo se urili v pisanju razglednic in raziskovanju morske obale. V plavanju smo vse boljši in boljši. Najbolj pa blestimo v skokih v vodo. Skoraj vsi že znamo skok na glavo, v skoku na noge pa nam ni para. V bazenu je res zabavno, saj se preizkušamo tudi v vaterpolu, vodni košarki in potapljanju.

Tudi angleščina nam ni tuja, saj znamo poimenovati že veliko morskih živali.

Ogledali smo si film o solinah, vse izvedeli o delu solinarjev, okusili sol in ugotovili, da hrana ni najboljša, če ne uporabljamo soli. Sprehodili smo se na bližnji hrib, od koder smo občudovali veličastne soline pred nami. Izvedeli smo, da so stare preko tisoč let in velike kar za 550 nogometnih stadionov.

Nismo dobri samo v plavanju, tudi kuharice nas hvalijo, saj pojemo vse, kar nam pripravijo. Hrana je res odlična.

Kljub vsem zanimivim dejavnostim nam je ostalo še polno energije za večerne igre.



Torek, 3. april 2018

Učenci 3. b PŠ Višnja Gora, 3. razred PŠ Ambrus, 3. razred PŠ Zagradec in 3. razred PŠ Krka smo končno dočakali dan odhoda v šolo v naravi. Polni pričakovanj smo v daljavi zagledali morje in bili navdušeni, saj smo se približevali naši destinaciji CŠOD Burja, kjer bo ta teden naš novi dom. Sprejeli so nas učitelji doma, nam razložili vsa pravila, kako bodo potekale posamezne aktivnosti v tem tednu. Po kosilu nas je čakal preizkus naših plavalnih sposobnosti. Najprej smo se na bazen odpravili učenci Ambrusa in Krke. Učenci Zagradca in Višnje Gore pa smo se odpravili na spoznavanje okolice doma. In to ni bil navaden sprehod, bil je sprehod s prevezo na očeh. Res zanimiva in nenavadna izkušnja. Kasneje smo vlogi zamenjali. No, preizkus plavalnih sposobnosti je uspešno za nami in jutri začnemo z delom po skupinah, na kar komaj čakamo. Po večerji smo se odpravili na nočni pohod z lučkami do Portoroža. Prvi dan je vse prehitro minil, toliko lepega in zanimivega smo doživeli, da komaj čakamo, kaj nam prinese novo jutro…

Orodja za dostopnost