01 7884040 psvg@gmail.com

V sredo, 7. 2. 2018, smo se kot vsako leto zbrali ter počastili slovenski kulturni praznik in s tem največjega slovenskega pesnika.

Program prireditve so popestrile točke, ki so jih skupaj s svojimi mentorji pripravili učenci matične šole in vseh podružnic: Ambrusa, Zagradca, Krke, Muljave, Stične in Višnje Gore. Rdeča nit letošnje prireditve so bile vrednote, ki so v življenju res pomembne, na katere mogoče zaradi hitrega tempa življenja vse pogosteje pozabljamo in ki jih je v svojih pesmih večkrat omenjal tudi France Prešeren: DOM, ZNANJE, UMETNOST, PRIJATELJSTVO, POGUM, LJUBEZEN, MATERINSKA LJUBEZEN ter DRUŽINA. Skupaj smo se tako s pevskimi, plesnimi in gledališkimi točkami sprehodili skozi življenje Franceta Prešerna in se jih preko tega dotaknili.

Nase pa so opozorili tudi vsi nastopajoči in povezovalci prireditve, ki so presegli vsa pričakovanja in jasno opozorili na to, kako smo lahko ponosni, da imamo priložnost delati in ustvarjati z njimi. Ne smemo pa pozabiti na gosta prireditve, mladega znanstvenika, gospoda Mitjo Linca, ki se je odlično znašel v vlogi Prešernovega velikega nasprotnika Jerneja Kopitarja.

Sestavljanka vrednot je skozi celotno prireditev dobivala svojo podobo. Zadnji košček je dodal gospod ravnatelj z naslednjo mislijo: »Misli in besede naj bodo pozitivne in naj postanejo dejanja,« ki je postala letošnje vodilo v projektu Rastoča knjiga. Za uresničitev le-tega si bomo prizadevali vsi, učitelji, učenci in starši.

Na prireditvi je ravnatelj nagradil učenke in učence 9. razredov, ki so se več let udejstvovali na kulturnem področju. Letos si je zaradi dolgoletnega truda nagrado zaslužilo 16 učencev: Ajda Blažević Arko, Meta Kovačič, Gal Zupančič, Ajda Zarja Pavlič,  Lucija Struna, Daša Rogelj, Simon Vidmar, Alja Štaudohar, Damjana Omejec, Patricija Germ, Nika Končar, Maruša Mlakar, Mateja Mlakar, Neja Planko, Majk Zupančič in Nejc Ropič. Častna Prešernova nagrada pa je prišla v roke dvema izredno prizadevnima učiteljicama, in sicer Heleni Kastelic in Ani Šimac.

Zbrane je nagovoril tudi eden izmed gostov prireditve, minister za infrastrukturo, gospod dr. Peter Gašperšič.

Pa še misel za konec: Naše vrednote naj bodo večno tako visoke, da bomo lahko z njimi osrečevali sebe in druge.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Orodja za dostopnost