01 7884040 psvg@gmail.com

LE ENKRAT V ŽIVLJENJU JE TA DAN …

DAN, KO GREMO PRVIČ V ŠOLO!

Pogumno je 1. 9. 2017 prag PŠ Višnja Gora prestopilo kar 49 prvošolcev.

Dan, ko so postali učenci prvega razreda, je zanje pomenil življenjsko prelomnico, saj se bodo iz sveta igre počasi preselili v svet učenosti. Pomembnosti tega dne so se še posebej zavedali njihovi starši.

Učenci razredne stopnje so prvošolcem pričarali pravljični svet Jurija Murija. Sledila sta nagovora gospoda ravnatelja in gospoda župana. Otrokom in staršem sta zaželela prijetno počutje in izrazila željo po nadaljnjem sodelovanju vseh. Ravnatelj je poleg novega prizidka, ki bo učiteljem in učencem zelo olajšal delo, v nagovoru omenil tudi 540 let mestnih pravic, ki jih bo Višnja Gora praznovala v letu 2018. Povedal je tudi, da bomo to okroglo obletnico na PŠ Višnja Gora počastili z različnimi dejavnostmi in projekti. Policist je staršem in prvošolcem predstavil, kako poteka varna pot v šolo. Spoznali so učiteljice, ki so jih popeljale do razredov.

A prvošolec ne postaneš kar tako! Otroci so morali s simboličnim skokom čez vrvico dokazati, da zmorejo postati učenci naše šole. Za svoj pogum so prejeli pohvalo in rumeno rutico. Po pogovoru in spoznavni igri  so  morali v učilnici poiskati  svojo škatlico presenečenja. A preden so pokukali, kaj se v njej skriva,  so jo morali okrasiti po lastni domišljiji. To jim je že prvi dan odlično uspelo. Ob koncu druženja so se tudi posladkali.  Po besedah naših prvošolcev jim je dan kar prehitro minil.

Vse te male glavice se še ne zavedajo, da so vstopile v svet, kjer bo šolsko delo in s tem vedno večja odgovornost počasi in vztrajno dobivala vedno večje razsežnosti. Pred njimi so vzponi in padci, trenutki veselja in potrtosti. Želimo jim, da odrastejo v poštene in dobre ljudi, naj uresničijo svoje cilje in vedno gredo za svojimi sanjami.

                                                                                                           Barbara Polajžer

Orodja za dostopnost